Laserlamp

Laserlamp kopen

Ben je opzoek naar een laserlamp? Speciaal voor een feest of gewoon leuk om te hebben? Op deze pagina leggen we alles uit over laserlampen vandaag de dag. Onderaan de pagina laten we ook onze space laserlampen zien vergelijken we ze.

Wat is een laserlamp?

Een ‘laser’ is tegenwoordig een algemeen bekend term. Het is zelfs een woord geworden terwijl het van origine een Engelse afkorting is: light amplification by stimulated emission of radiotion. Dat het een regulier woord is geworden is ook te zien aan het feit dat niemand het meer met hoofdletters schrijft.

Wat is het laser effect?

Het kenmerkende van een laser effect is dat een laserlamp een smalle, krachtige en strakke lichtbundel in één richting en in één kleur schijnt. Dit is een groot verschil ten opzichte van andere lampen waarbij het licht altijd meerdere kanten op schijnt.

Lasers zijn er in veel verschillende soorten en maten en worden in veel gebieden toegepast. Te denken valt aan je dvd-speler, een snelheidsmeter, barcodescanner of alarmsysteem.

Laserlamp werking

De werking van alle verschillende laser soorten is niet gemakkelijk uit te leggen. Dit wordt namelijk nogal scheikundig.

Laserlampen

Laserlampen voor consumentengebruik heb je in verschillende soorten en maten. In dit paragraaf vind je alles waar je op kunt letten bij aanschaf van een laserlamp voor thuisgebruik.

Lampen met laser effect

Voor lasers specifiek zie je de laserkleuren groen en rood heel vaak en blauw komt ook wel eens voorbij. Tevens heb je laserlampen die alleen lasereffecten bevatten maar ook zijn er laserlampen met andere space effecten.

Laserlampen Action en Xenos

Bij de Action en Xenos gaan mensen regelmatig opzoek naar laser- of discolampen of andere feestverlichting. Soms hebben deze winkels wel iets leuks maar de kwaliteit valt vaak tegen en het effect is ook niet super mooi. Daarom adviseren wij mensen om eens verder te kijken naar bijvoorbeeld onze laserlampen. Onderaan deze pagina vind je er meer over.

Laserlampen LED

Tegenwoordig zijn de laserlampen bedoelt voor vermaak of ander consumentengebruik gebaseerd op laserdiodes. Laserdiodes maken voor een groot gedeelte gebruik van dezelfde techniek als LED lampjes. Dit maakt het mogelijk dat laserdiodes energiezuinig en klein zijn.

Vaak is de behuizing van een laserlamp alsnog een stuk groter dan nodig voor de diode zelf. Dat is dan bijvoorbeeld nodig omdat de laser op een lens schijnt met een bepaalde lichtbreking om een bepaald effect te creëren. Een voorbeeld hiervan zie je in onderstaande video.

Laserlampen op geluid

Sommige laserlampen kunnen op geluid reageren. Ze gaan dan flitsen of de effecten veranderen snel. Dit kan een mooi effect geven bij harde muziek op een huisfeest.

Laserlampen met afstandsbediening

Als je de lamp van afstand wil kunnen bedienen moet hij wel werken met een afstandsbediening. Soms heb je lampen die alleen te bedienen zijn met de knoppen op de lamp zelf. Een combinatie van beide komt ook voor.

Laserlampen op accu

Wil je een laser gebruiken op een plek waar geen stroom is, dan is het van belang na te denken over de stroomtoevoer. Sommige laserlampen hebben een accu. Andere kunnen ook werken met een power bank.

Laserlampen vergelijken

Nu hebben we genoeg informatie over laserlampen gegeven. We presenteren graag alle lampen uit ons assortiment. Allemaal hebben ze minstens iets van laser effecten in zich. Overigens noemen wij onze lampen liever “spacelampen”. Onderaan de pagina kun je ze allemaal vinden en hieronder vind je een vergelijkingstabel.

De kolom met space effecten klinken misschien als vreemde omschrijvingen. Dat komt omdat ze moeilijk uit te leggen zijn. Als je doorklikt op de producten vind je genoeg beeldmateriaal die de effecten goed laten zien.

Of bekijk hier al onze laser spacelampen.

Lampen & CriteriaLasereffectNiet-laser (space) effectenBedieningStroomvoorzieningVideo
CaleidoscopeVolledig laserGeenKnoppen op lampAccu oplaadbaarKomt binnenkort
Star CloudsGroene en rode stippen die ronddraaienGedetailleerde wolken die ronddansenAfstandsbedieningStroomnet of powerbankKomt binnenkort
Galactic WaveGroene stippenGolven die over de volle breedte opkomenAfstandsbedieningStroomnet of powerbankKomt binnenkort
Milky Way GalaxyGroene en rode stippenWolken die door elkaar heen golvenAfstandsbedieningStroomnet of powerbankKomt binnenkort
Space DreamsGroene stippenEen storm van lichtAfstandsbedieningStroomnet of powerbankKomt binnenkort
Delusive LightGroene stippenMeerkleurige AfstandsbedieningStroomnet of powerbankKomt binnenkort
Northern Lights & Morning RedVolledig laserGeenKnoppen op lampAccu oplaadbaarKomt binnenkort