Feestverlichting binnen

-75%
39,95
-50%
44,95
-50%
49,95
-50%
54,95
-50%
74,95
-50%
49,95
-50%
74,95
-50%
44,95

Feestverlichting kopen

Ben je opzoek naar feestverlichting? Mooi! Op deze pagina zullen we je alles uitleggen over feestverlichting. Onderaan de pagina zijn we zo vrij om onze eigen assortiment feestverlichting te laten zien. In onderstaande paragrafen behandelen we de verschillende eigenschappen van feestverlichting.

Feest en licht

Bij een feest, in welke vorm dan ook, hoort licht! Daar zijn wij mensen het al tijden over uit. Licht is een terugkerend element dat gebruikt wordt om iets te symboliseren of om sfeer te creëren.

Ook binnen godsdiensten is licht in combinatie met feestdagen een bekend fenomeen. Binnen het hindoeïsme vieren ze ieder jaar in oktober of november Divali. Dit betekent letterlijk iets als ‘rij lichtjes’. In het jodendom vieren ze Chanoeka wat ‘het feest van lichtjes’ betekent. Ook bij kerst, een feest dat een christelijke achtergrond heeft, blijft licht een terugkerend element.

Binnen de dancescene is sinds het ontstaan ervan ‘licht’ altijd onderdeel geweest van de ervaring. Het begon met discoballen in de discotheek. Tegenwoordig bestaan festivals of indoorfeesten uit hele lichtshows bestaande uit lasers, stroboscopen en andere lichtelementen. Om wat van deze lichtshow ervaring je eigen woonkamer in mee te nemen verkopen wij de juiste feestlampen. Daarover meer informatie onderaan deze pagina.

Feestverlichting buiten

Geef je buiten een feest? Of wil je dat het buiten kan blijven staan? Dan is het van belang goed op te letten dat de feestverlichting beschermd is tegen weersomstandigheden. Als een product waterbestendig is ga je hier geen problemen mee ondervinden. Ook dan kun je het gewoon laten staan of hangen.

Is een lamp niet regenbestendig dan kun je hem wellicht voor het moment wel gebruiken als het droog blijft die avond. Wat wel een aandachtspunt is hoe de lamp aan stroom komt. Zit er een accu in, kan hij op een powerbank werken of heb je een stopcontact nodig?

Feestverlichting binnen

Binnen is de stroom vaak geen probleem omdat je vaak wel een stopcontact in de buurt hebt. Bij projectielampen is het van belang dat je een goed oppervlakte op je muur en/of plafond hebt om op te schijnen. Bij deze lampen kijk je namelijk niet recht het licht van de lampen in maar juist naar hetgeen deze lampen projecteren op je muur en/of plafond. Je kijkt dus naar de reflectie. Hoe lichter de kleur (wit is het beste), hoe beter de effecten te zien zijn.

Feestverlichting Action, Xenos, Praxis, Karwei en Gamma

In de titel genoemde winkels van deze paragraaf hebben vaak wel iets van feestverlichting in hun assortiment. Bij de Action en Xenos gaat het vaak wel om goedkopere kwaliteit en zijn de effecten niet geweldig. Wil je iets met een vet effect adviseren wij om ons assortiment onderaan deze pagina eens te bekijken.

Bouwmarkten zijn zeker een optie als je feestverlichting zoekt dat bestemd is tegen weersomstandigheden. Het gaat hier wel veelal om sfeerlampjes en lichtsnoeren. Die kunnen zeker mooi zijn maar hebben niet zo snel een ‘wauw’ effect. Als je een keer iets mooiers wil dan standaard sfeerlampjes adviseren wij om toch verder te kijken, bijvoorbeeld naar onze collectie.

Feestverlichting met batterijen, afstandsbediening of geluidsensor

Verder is het nog belang om te weten dat er lampen zijn met een accu. Dat kan handig zijn als je het buiten wil gebruiken of je geen stopcontact in de buurt hebt. Lampen die te bedienen zijn hebben vaak een afstandsbediening maar soms heeft een lamp ook alleen knoppen op de lamp zelf. Als je het leuk vind als een lichteffect reageert op geluid of muziek kun je een lamp met een geluidssensor overwegen.

Feestverlichting vergelijken

In onderstaande tabel vergelijken we al onze feestverlichting. Allemaal perfect voor een feest, afterparty of om sfeer te creëren. Als je het ons vraagt heeft elk van deze lampen de ‘WAUW’ factor. Bekijk de effecten door verder te klikken. Aan elk product is genoeg beeldmateriaal van het effect toegevoegd.

Ook onder de tabel vind je al onze lampen terug met een foto erbij.

StroombronGeschikt voor buiten?Beschikt voor binnen?BedieningBatterijenVideo
Delusive LightStopcontact of powerbankJa, indien beschermd tegen weerJaAfstandsbedieningStroomnet of powerbankBinnenkort beschikbaar
Galactic WaveStopcontact of powerbankJa, indien beschermd tegen weerJaAfstandsbedieningStroomnet of powerbankBinnenkort beschikbaar
Milky Way GalaxyStopcontact of powerbankJa, indien beschermd tegen weerJaAfstandsbedieningStroomnet of powerbankBinnenkort beschikbaar
Star CloudsStopcontact of powerbankJa, indien beschermd tegen weerJaAfstandsbedieningStroomnet of powerbankBinnenkort beschikbaar
Northern Lights & Morning RedAccuJa, indien beschermd tegen weerJaKnoppen op lampAccuBinnenkort beschikbaar
CaleidoscopeAccuJa, indien beschermd tegen weerJaKnoppen op lampAccuBinnenkort beschikbaar
Space DreamsStopcontact of powerbankJa, indien beschermd tegen weerJaAfstandsbedieningStroomnet of powerbankBinnenkort beschikbaar
Overzicht een vergelijking feestlampen (spacelampen)