Stroboscoop

-75%
39,95
-50%
44,95
-50%
49,95
-50%
54,95
-50%
74,95
-50%
49,95
-50%
74,95
-50%
44,95

Stroboscoop kopen

Ben je opzoek naar een vette stroboscooplamp voor op je feest of gewoon leuk om te hebben? Dan ben je op deze pagina op het juiste adres. Hier vertellen we je alles over stroboscopen, waar je op kunt letten en welke lampen wij aanbieden met stroboscoop effect.

Mocht je opzoek zijn naar een stroboscoop met timinglamp voor de ontsteking van de motor van je auto, dan ben je hier op het verkeerde adres. Het beste kun je zoeken op de term zoals in de vorige zin.

Wat is een stroboscooplamp

Voorheen waren stroboscopen vaak gemaakt met een xenonflitsbuis. Hier zit een elektronenflitser in die ook in fotocamera’s gebruikt werd. Tegenwoordig maken stroboscopen vaak gebruik van LED lampjes.

Wat is het stroboscopisch/stroboscoop effect

Een stroboscoop effect is een korte lichtflits. De stroboscopen met een xenonflitsbuis kunnen met een frequentie van zo’n 100Hz flitsen. Dat betekent dat er 100 flitsen in een seconde passen. De stroboscopen op basis van LED kunnen vaak veel hogere frequenties aan.

Een stroboscoop komt van de Griekse woorden ‘strobos’ (=rondwerveling) en ‘skopein’ (=kijken) af. Een stroboscoop gebruikt men dan ook vaak binnen de natuur- en scheikunde om bewegende objecten stil te zetten. Als een stroboscoop flitst op een bewegend object met dezelfde frequentie als waar het object mee beweegt lijkt deze voor het menselijk oog stil te staan. Misschien kun je zulke experimenten herinneren van je natuur- en scheikunde lessen op de middelbare school.

Stroboscoop werking

LED stroboscopen werken vrij eenvoudig. Een normale lamp kun je aan en uitzetten met een knop of schakelaar. Sommige lampen werken computergestuurd zodat ze alleen branden onder bepaalde omstandigheden zoals beweging in de buurt of hoe donker het is. Een LED stroboscoop werkt ook computergestuurd. De computer stuurt met een bepaalde frequentie aan en uit signalen naar de LED lampjes.

Uitvinder stroboscoop

Harold Edgerton is niet perse de man die de grondbeginselen van een stroboscoop ontdekt en ontwikkeld heeft maar wel degene. Hij is wel degene die stroboscopen breder aan de man heeft gebracht, bijvoorbeeld door dit binnen de fotografie te introduceren. ‘Papa Flash’ was zijn bijnaam.

Stroboscoop lampen

Dit hoofdstuk gaat in op alle zaken waar je op kunt letten bij de aanschaf van een stroboscoop. Het ene is wellicht voor jou van toepassing en het andere niet.

Lampen met stroboscoop effect

Je hebt stroboscopen alleen eentonige kleuren flitsen of lampen met andere kleureffecten die kunnen flitsen. Bij stroboscooplampen met eentonige kleuren heb je ook lampen die meerdere kleuren kunnen flitsen of alleen wit.

Stroboscopen Action en Xenos

Vaak zijn mensen opzoek naar stroboscopen of andere feestverlichting zoals discolampen bij de Action of Xenos. Vaak hebben ze wel een paar van zulk soort producten maar deze hebben niet vaak de beste kwaliteit en ook zeker niet de mooiste effecten. Ons advies om ook zeker verder te kijken dan de Action en Xenos.

Stroboscoop LED

Conventionele stroboscopen zijn steeds minder beschikbaar. LED Stroboscopen zijn tegenwoordig een stuk goedkoper, kunnen meer en gaan langer mee. Ook worden LED lampjes niet zo warm.

Stroboscoop op geluid

Een stroboscoop werkt veelal op een bepaalde frequentie, welke vaak ook in te stellen is op de lamp zelf. Ook heb je lampen met stroboscoop effect welke reageert op geluid. Het licht gaat dan flitsen of flitst over van het ene effect in het andere effect.

Stroboscoop met afstandsbediening

De bediening van een lamp kan met een afstandsbediening verlopen of via knoppen op de lamp zelf. Als dit belangrijk voor je is moet je hier op letten. De afstandsbediening is vaak een klein kastje dat werkt op een CR2025 batterij.

Stroboscoop op accu

Als je de stroboscoop buitenshuis wil gebruiken is het handig als de stroboscoop een accu heeft zodat je niet afhankelijk van stroomtoevoer bent. Een andere optie zou zijn als de stroboscooplamp kan werken op een powerbank die je meeneemt maar dit is iets om uit te testen. Misschien is je powerbank snel leeg.

Stroboscoop discolamp

Sommige discolampen of ander feestverlichting bevatten stroboscoop effecten. Vaak flitsen de effecten over van het ene effect naar het andere met een bepaalde frequentie of op basis van geluid. Hiermee zit je in het straatje waar wij ons bevinden: wij verkopen vette spacelampen die uiterst geschikt zijn om thuis te gebruiken voor een feest of als sfeerlamp.

Stroboscopen vergelijken

Hieronder vergelijken we al onze discolampen, ofwel spacelampen, die ook een stroboscopisch effect hebben. Onderaan de pagina vind je al deze lampen met een grotere afbeelding.

Bekijk hier al onze spacelampen.

Lampen & CriteriaStroomvoorzieningBedieningStroboscoop op eigen frequentieStroboscoop op geluidVideo
Northern Lights & Morning RedAccuKnoppen op lampJaHalfKomt binnenkort
CaleidoscopeAccuKnoppen op lampJaHalfKomt binnenkort
Galactic WaveStroomnet of powerbankAfstandsbedieningNeeJaKomt binnenkort
Star CloudsStroomnet of powerbankAfstandsbedieningJaJaKomt binnenkort
Milky Way GalaxyStroomnet of powerbankAfstandsbedieningJaJaKomt binnenkort
Delusive LightStroomnet of powerbankAfstandsbedieningNeeJaKomt binnenkort
Space DreamsStroomnet of powerbankAfstandsbedieningNeeJa (dichtbij geluidsbron)Komt binnenkort
Overzicht spacelampen met stroboscoop functie