Snoezellamp

Snoezellamp kopen

Wij verkopen lampen met hele mooie lichteffecten. Om eerlijk te zijn. Ons doel is niet om dit als snoezellamp te verkopen maar we weten dat ze ook voor dit doeleinde te gebruiken zijn. Op deze pagina leggen we je uit waar je op moet letten bij snoezellampen en leggen we uit wat wij aanbieden.

Wil je niet lezen maar gelijk zien?

Bekijk snoezellampen

We behandelen de volgende hoofdstukken:

  • Wat is een snoezellamp?
  • Eigenschappen snoezellamp?
  • Snoezellamp Ikea, Action en andere winkels
  • Snoezellamp met muziek
  • Dimlicht snoezellamp

Wat is een snoezellamp?

Snoezelen, ook wel zintuigactivering genoemd, is een activiteit dat helpt om mensen met een verstandelijke beperking of met dementie te kalmeren. Snoezelen kan door de zintuigen te prikellen met geluid, visueel, geur, voelen en proeven. Deze mensen kunnen zo beter hun emoties en gevoelens uiten. Een snoezellamp zet zich in op het zicht en prikkelt dus visueel.

Eigenschappen snoezellamp

Bij de aanschaf van een snoezellamp zijn er verschillende dingen waar je op kunt letten. In dit hoofdstuk staan we stil bij deze eigenschappen.

Snoezellamp Ikea, Action en andere winkels

De in de titel genoemde winkels verkopen vaak wel iets van een lamp dat kan voldoen als snoezellamp maar dit is ook afhankelijk van waar de behoeftes liggen. De lampen bij deze winkels zijn vaak een soort dimlichten of lichteffecten waar weinig verandering in plaats vind. Tevens kan de kwaliteit bij een winkels als de Action tegenvallen.

Onze lampen zetten heel erg in op het visuele aspect: er zit veel, geleidelijke, beweging in de lichteffecten.

Snoezellamp met muziek

Om te snoezellen kan het wenselijk voor een persoon zijn om ook muziek of achtergrond geluid van bijvoorbeeld de natuur te horen. Als de lamp een speaker heeft kun je deze speaker gebruiken. In onze ervaring zijn speakers die bij een lamp zijn ingebouwd niet van een al te beste kwaliteit. Ons advies is altijd een losse speaker te gebruiken. Die hebben bijna altijd een beter geluid. De meeste van onze snoezellampen hebben geen ingebouwde speaker.

Dimlicht snoezellamp

Mogelijk is er de wens om langzaamaan de felheid van het licht te verminderen of om überhaupt de lamp alleen gedimd te gebruiken. Dit is iets om op te letten. Veel van onze lampen kunnen hun felheid aanpassen. Oftewel zijn te dimmen.

Snoezellampen vergelijken

Al onze lampen kunnen helpen met ontspanning te vinden. Elke lamp geen een effect waar je jezelf in kunt verliezen. In onderstaande tabel vergelijken we al onze snoezellampen. Dit helpt je bij het zoeken naar een geschikte lamp. Onder de tabel vind je al onze snoezellampen terug. Hier zie je meteen een effectfoto erbij. Op de productpagina van elk product vind je nog meer beeldmateriaal.

StroombronHelderheid te dimmen?Geschikt voor binnen?BedieningVideo
Delusive LightStroomnet of powerbankJaJaAfstandsbedieningBinnenkort beschikbaar
Galactic WaveStroomnet of powerbankJaJaAfstandsbedieningBinnenkort beschikbaar
Milky Way GalaxyStroomnet of powerbankJaJaAfstandsbedieningBinnenkort beschikbaar
Star CloudsStroomnet of powerbankJaJaAfstandsbedieningBinnenkort beschikbaar
Northern Lights & Morning RedOplaadbare accuNeeJaKnoppen op lampBinnenkort beschikbaar
CaleidoscopeOplaadbare accuNeeJaKnoppen op lampBinnenkort beschikbaar
Space DreamsStroomnet of powerbankJaJaAfstandsbedieningBinnenkort beschikbaar