Discolamp kopen

Wil je een discolamp kopen? Ben je jezelf aan het verdiepen in een mooie lamp? Om je zoektocht makkelijk te maken hebben we bovenaan deze pagina al onze discolampen geplaats. Zo kun je meteen door naar de productpagina’s en de effecten goed bekijken. Al onze discolampen zijn uitermate geschikt voor feestjes, afterpartys en als sfeerverlichting. Elke lamp heeft een fenomenaal effect.

Op deze pagina zullen we je waardevolle informatie geven over discolampen zodat jij de beste keuze kunt maken. Wij hebben veel ervaring met discolampen en dit delen we met je op deze pagina. Dit doen we aan de hand van de volgende hoofdstukken:

 • Discolamp en aanverwante termen
 • Discolamp effectvideo’s
 • Wat is een discolamp?
 • Discolampen huren
 • Discolampen Action
 • Discolampen Bol.com
 • Discolamp effecten en functies
 • Wat zijn de beste discolampen?
 • Discolampen vergelijken

Discolamp en aanverwante termen

Op deze pagina zullen we spreken over “discolampen” maar voor ons is die term groter dan de originele discobol. Tegenwoordig heb je veel feestverlichting beschikbaar met andere effecten dan het discobal effect. Wij gebruiken liever de term “spacelampen” voor alle feest gerelateerde verlichting. De rest van deze pagina zal de term ‘discolampen’ hanteren.

> Koop jouw discolamp

Discolamp effectvideo’s

Weet je al wat je wil? Klik op de knop hieronder om naar de productpagina’s te gaan. Wil je eerst filmpjes kijken om je te oriënteren? Van elke discolamp staat hieronder een effectvideo!

Wat is een discolamp?

Een discolamp kan verwijzen naar een discobol. Een discobol is een bol die belegt is met kleine spiegels. Door hier met lampen op te schijnen weerspiegelt de bol een lichtreflectie om zich heen. Die discobol kon soms ronddraaien door een motor waardoor de lichtreflecties door de zaal heen bewegen. De populariteit van discolampen is erg verbonden aan de opkomst van disco’s en discotheken vanaf de jaren 60.

In de modernere tijd ontstonden er lampen die ook bol waren en die zelf licht projecteerden om zich heen. Hier kwamen geen spiegels aan de pas. Dit soort lampen bestaan nog steeds. Tegenwoordig heb je ook andere lampen met effecten die uiterst geschikt zijn voor een feest. De term discolampen is nog steeds een veel gebruikte term om ook dit soort lampen mee aan te duiden terwijl dit niet perse discolampen zijn.

Discolamp huren in plaats van kopen

Vaak in grote steden en soms ook daarbuiten zijn er bedrijven actief die discolampen of andere verlichtingselementen verhuren. Soms het hier ook om wat professioneler spul dat bijvoorbeeld een DMX aansluiting heeft. Een groot nadeel van huren is dat je de spullen weer moet terugbrengen of sturen. Ook kunnen de kosten behoorlijk oplopen terwijl het voor eenmalig gebruik is.

Voordelen:

 • Soms lampen met mooie effecten

Nadelen:

 • Eenmalig te gebruiken
 • Weer terugsturen of brengen

Discolamp Action

Action, een prijsvechter bekend om haar lage prijzen, heeft vaak wel iets van sfeerverlichting in haar assortiment waaronder soms ook discolampen. Hoewel de prijs vaak verleidelijk is raden wij producten van de Action meestal af: of de effecten zijn matig of/en de kwaliteit van de producten is niet goed.

Voordelen:

 • Lage prijs

Nadelen:

 • Matige effecten
 • Kwaliteit valt vaak tegen

Discolamp Bol.com

Bol is een bekende online winkel. Het is een platform waar ook buiten Bol om veel andere verkopers hun producten verkopen. Je kunt er wel aardige discolampen vinden maar in relatie tot de prijs valt het effect wel mee.

Op Bol hebben ze een ‘Top 10 Discolampen’ pagina. De helft van de lampen op die pagina is precies dezelfde lamp en nagenoeg alles het hetzelfde effect. Dit valt tegen.

Voordelen:

 • Bij elkaar veel producten beschikbaar

Nadelen:

 • Veel lampen met vergelijkbaar effect
 • Effecten meestal “simpel”

Discolamp Xenos, Solow, Kruidvat, Mediamarkt, Blokker en Intertoys

Ook de volgende winkels hebben vaak iets van discolampen in hun winkelaanbod:

 • Xenos
 • Solow
 • Kruidvat
 • Mediamarkt
 • Blokker
 • Intertoys

Voor al deze winkels geldt dat ze best een discolamp kunnen aanbieden die het geld wel waard is maar hele vette lampen hebben ze niet. Het zijn geen “wauw” lampen. Overweeg zeker verder te zoeken als je hier iets wil kopen.

Discolamp effecten en functies

Als je een discolamp wil kopen zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. Ook hebben de discolampen tegenwoordig verschillende eigenschappen.

Roterende discolamp

Een van de kern kenmerken van een discolamp is dat het effect ronddraait. Er zit een motor in dat er voor zorgt dat de lamp roteert. Niet alle discolampen doen dit (volledig). Als er lasers in de lamp zitten kunnen die ook statisch zijn en regelmatig zie je ook andere golvende bewegingen die dus wel bewegen maar niet roteren.

Discolamp plafond

De discolampen van tegenwoordig projecteren zelf hun effect en niet door op een discobol te schijnen. Zo kun je het effect op je plafond en muren laten schijnen zodat je heel de ruimte vult met het effect.

LED discolamp

De meeste discolampen werken tegenwoordig gewoon op LED verlichting. Dit maakt ze energiezuinig. Stel er zit een laser bij dan zal de laser zeer waarschijnlijk met een laserdiode werken. Een laserdiode verbruikt wat meer energie maar is voor een groot deel gebaseerd op de LED-techniek waardoor het energieverbruik in vergelijking met andere lasersoorten laag is.

Discolamp set

Mogelijk ben je opzoek naar meerdere discolampen, bijvoorbeeld als je feest in meerdere ruimtes plaats vindt of als de te bedekken ruimte groot is. Bij ons zijn geen specifieke discolampen sets bekend maar onze lampen zijn gemakkelijk samen te gebruiken omdat de effecten niet botsen.

Discolamp e27 fitting

Voor spaar- en gloeilampen is e27 een fitting dat het meest voorkomt. Daarom hebben veel lampenstandaarden een e27 fitting. Het handige aan de discolamp met e27 fitting is dus dat je de lamp in een lampenstandaard kan draaien die je al hebt.

Hoewel dit een vet idee is en we eerst ook enthousiast waren zijn we dat nu niet meer zo. Deze lampjes voelen pruilerig en gaan snel kapot als je aan de plastic lens draait of zit.

Discolamp stopcontact of batterij (stroomvoorziening)

Het is iets om rekening mee te houden. Waar wil je de lamp gebruiken en heb je daar een stopcontact? Meestal hebben lampen een usb-aansluiting en heb je dan nog een usb-adapter nodig. Ook zijn er discolampen die een accu hebben. Zo kun je ze opladen en gebruiken waar je wil. Daarnaast zijn onze discolampen ook te gebruiken met een powerbank.

Discolamp op muziek

Bij een feest is er natuurlijk muziek aanwezig. Het is super vet als een discolamp meebeweegt op de muziek. Nu heb je bij festivals altijd lichtshows waar het licht helemaal bij de muziek past. De technieken die ze hier gebruiken vind je niet terug in discolampen voor thuisgebruik maar je heb wel discolampen die reageren op geluid. Zo kun je toch zelf een lichtshow op je feest dat reageert op de muziek. Dit kan er echt vet uit zien!

Discolamp kind

Discolampen kunnen een geweldig vermaak zijn voor een kind. In plaats van een kind rustig proberen te krijgen met een telefoon, tablet of andere slechte gadget kan een kind wellicht ook rustig worden door naar de lichten van een discolamp te kijken.

Discolamp met laser

In sommige discolampen zitten een laser. Dit kan erg mooi zijn. Groen is de kleur die het meest voorkomt bij lasers en daarna Rood. Blauw komt ook wel eens voor.

Discolamp met sterrenhemel

Er zijn discolampen die als het ware een hele sterrenhemel projecteren. Daar hebben lasers dan vaak een rol in maar wat je vaak ziet is dat aan de hand van LED lampjes en bepaalde lenzen om het licht te breken een golvend gekleurd effect geprojecteerd wordt.

Wat zijn de beste discolampen?

Goed, nu hebben we je uitgelegd wat de voor- en nadelen zijn van bekende winkels. Welke discolampen zijn nou het beste? Welke discolamp moet ik kopen? Als je het ons vraagt zijn dat:

Ja wat flauw. Het zijn precies de discolampen die wij verkopen. Maar dat is niet zonder reden. Over dit aanbod is nagedacht. Discolampen zijn getest. De uitkomst: dit zijn de lampen met een wauw-effect die ieder het geld meer dan waard zijn.

Discolampen vergelijken

In onderstaande tabel vind je al onze discolampen terug en kun je ze op basis van specificaties vergelijken. Als je meer van de producten wilt zien kun je naar boven scrollen of op de button hieronder klikken.

 

> Bekijk discolampen

Lampen & CriteriaStroomvoorzieningBedieningEffectenOp geluid?
Northern Light & Morning RedAccuKnoppenLaser effecten die bewegen als het noorderlichtHalf
CaleidoscopeAccuKnoppenLaser met caleidoscoop effectenHalf
Galactic WaveStroomnet of powerbankAfstandsbedieningGolven die lijken op een zandverstuivingJa
Star CloudsStroomnet of powerbankAfstandsbedieningGedetailleerde wolken die door elkaar dansen met sterrenJa
Milky Way GalaxyStroomnet of powerbankAfstandsbedieningSterrenhemel waar wolken doorheen dansenJa
Delusive LightStroomnet of powerbankAfstandsbediening of knoppenLichtbreking van veel kleurenJa
Space DreamsStroomnet of powerbankAfstandsbedieningKleurstromen die voorbij racenJa (dichtbij geluidsbron)