Discolamp

Discolamp kopen

Wil je een discolamp kopen? Ben je jezelf aan het verdiepen in een mooie lamp? Om je zoektocht makkelijk te maken hebben we bovenaan deze pagina al onze discolampen geplaats. Zo kun je meteen door naar de productpagina’s en de effecten goed bekijken. Al onze discolampen zijn uitermate geschikt voor feestjes, afterpartys en als sfeerverlichting. Elke lamp heeft een fenomenaal effect.

Op deze pagina zullen we je waardevolle informatie geven over discolampen zodat jij de beste keuze kunt maken. Wij hebben veel ervaring met discolampen en dit delen we met je op deze pagina

Discolamp en aanverwante termen

Op deze pagina zullen we spreken over “discolampen” maar voor ons is die term groter dan de originele discobol. Tegenwoordig heb je veel feestverlichting beschikbaar met andere effecten dan het discobal effect. Wij gebruiken liever de term “spacelampen” voor alle feest gerelateerde verlichting. De rest van deze pagina zal de term ‘discolampen’ hanteren.

 

> Koop jouw discolamp

Discolamp effectvideo’s

Weet je al wat je wil? Klik op de knop hieronder om naar de productpagina’s te gaan. Wil je eerst filmpjes kijken om je te oriënteren? Van elke discolamp staat hieronder een effectvideo!

Waar komt de discolamp vandaan?

De discolamp is ontstaan in de late jaren ’60 en begin jaren ’70 toen DJ’s en clubs op zoek gingen naar nieuwe manieren om de dansvloer te verlichten. Discolampen werden al snel een populaire toevoeging voor feesten en muziekfestivals, en zijn sindsdien uitgegroeid tot een icoon van feestelijkheid en dans.

De eerste discolampen waren eenvoudige, draaiende bollen die werden aangedreven door elektriciteit. Door de jaren heen zijn deze lampen geëvolueerd tot de high-tech, multicolore LED-versies die we vandaag de dag kennen (bekijk LED discolamp hier).

Met de opkomst van de technologie zijn discolampen nog nooit zo stijlvol en betaalbaar geweest, en ze blijven een populaire keuze voor huiselijke feesten, DJ-sets en grootschalige evenementen. Ook voor jou is disco verlichting nu binnen handbereik.

Als je op zoek bent naar een unieke en feestelijke manier om de sfeer te verhogen, dan zijn discolampen de perfecte keuze. Kies uit een scala aan kleuren en effecten, en creëer de perfecte ambiance voor elke gelegenheid.

Discolamp huren in plaats van kopen

Vaak in grote steden en soms ook daarbuiten zijn er bedrijven actief die discolampen of andere verlichtingselementen verhuren. Soms het hier ook om wat professioneler spul dat bijvoorbeeld een DMX aansluiting heeft. Een groot nadeel van huren is dat je de spullen weer moet terugbrengen of sturen. Ook kunnen de kosten behoorlijk oplopen terwijl het voor eenmalig gebruik is.

Voordelen:

  • Soms lampen met mooie effecten

Nadelen:

  • Eenmalig te gebruiken
  • Weer terugsturen of brengen

Waar koop je een discolamp?

Op zoek naar een eenvoudige en effectieve manier om de sfeer te verhogen tijdens feesten en muziekfestivals? Kijk dan niet verder dan de discolamp.

Deze lampen zijn verkrijgbaar bij vele elektronicawinkels en online retailers, waaronder de bekende winkels en platformen. Je kunt bijvoorbeeld bij de Action een discolamp kopen maar deze kunnen tegenvallen. Koop liever onze discolampen dan een Bol discolamp.

Om de keuze makkelijk te maken hebben wij de beste discolampen voor thuisgebruik of voor gebruik op kleine evenementen samengesteld in ons eigen assortiment. Er is altijd een model beschikbaar dat aan je wensen voldoet. Bovendien zijn vele discolampen eenvoudig te installeren en te gebruiken, dus je hoeft geen technische expert te zijn om de perfecte sfeer te creëren.

Waar gebruik je een discolamp?

Discolampen zijn een veelzijdig en flexibel accessoire dat je in vele verschillende situaties kunt gebruiken. Of je nu een huiselijk feest organiseert, de DJ-set verzorgt of de sfeer op een grootschalig evenement wilt opleuken, discolampen zijn de perfecte oplossing.

Discolampen zijn ideaal voor thuisgebruik, waar ze de sfeer in woonkamers, slaapkamers en feestzalen kunnen verbeteren. Of je nu een filmavond houdt, een dansfeest organiseert of gewoon gezellig met vrienden bij elkaar zit, met een discolamp creëer je een unieke en feestelijke ambiance.

Discolampen zijn ook populair bij DJ’s en muziekfestivals, waar ze de dansvloer in een kleurrijk spektakel kunnen veranderen. Of je nu een club, een festival of een privéfeest verzorgt, met discolampen maak je gegarandeerd indruk op je publiek.

Kortom, discolampen zijn een veelzijdige en betaalbare oplossing voor elke gelegenheid waar je de sfeer wilt verbeteren. Dus waar gebruik jij je discolamp volgende keer?

Hoe gebruik ik een discolamp?

Ben je klaar om je volgende feest op te leuken met een discolamp? Hieronder vind je een stapsgewijze handleiding over hoe je een discolamp eenvoudig kunt aansluiten en direct feest kunt vieren.

  • Stap 1: Verzamel de benodigdheden. Voordat je begint, moet je er zeker van zijn dat je over alle benodigdheden beschikt, waaronder de discolamp, een stroomkabel en, indien nodig, een adapter.
  • Stap 2: Zet de discolamp op de juiste plek. Kies een plek waar je de lamp het beste kunt gebruiken en waar hij stevig op zijn plaats staat.
  • Stap 3: Sluit de stroomkabel aan. Steek de stroomkabel in de discolamp en sluit hem aan op een stopcontact.
  • Stap 4: Schakel de discolamp aan. Druk op de aan-/uitknop op de discolamp of op het bedieningspaneel en geniet van het spektakel.
  • Stap 5: Pas de instellingen aan. Veel discolampen bieden de mogelijkheid om de snelheid, de kleur en andere instellingen aan te passen. Experimenteer en ontdek welke instellingen het beste bij jouw feest passen.

Met deze stapsgewijze handleiding kun je eenvoudig en snel een discolamp aansluiten en direct feest vieren. Veel plezier!

Discolamp effecten en functies

Als je een discolamp wil kopen zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. Ook hebben de discolampen tegenwoordig verschillende eigenschappen.

Discolamp plafond

De discolampen van tegenwoordig projecteren zelf hun effect en niet door op een discobol te schijnen met een lamp. Zo kun je het effect op je plafond en muren laten projecteren zodat je heel de ruimte vult met het lichteffect. Bekijk plafond discolamp.

LED discolamp

De meeste discolampen werken tegenwoordig gewoon op LED verlichting. Dit maakt ze energiezuinig. Stel er zit een laser bij dan zal de laser zeer waarschijnlijk met een laserdiode werken. Een laserdiode verbruikt wat meer energie maar is voor een groot deel gebaseerd op de LED-techniek waardoor het energieverbruik in vergelijking met andere lasersoorten laag is.

Discolamp stroom

Het is iets om rekening mee te houden. Waar wil je de lamp gebruiken en heb je daar een stopcontact? Meestal hebben lampen een usb-aansluiting en heb je dan nog een usb-adapter nodig. Ook zijn er discolampen met batterijen. Zo kun je ze opladen en gebruiken waar je wil. Daarnaast zijn onze discolampen ook te gebruiken met een powerbank.

Discolamp op muziek

Bij een feest is er natuurlijk muziek aanwezig. Het is super vet als een discolamp meebeweegt op de muziek. Nu heb je bij festivals altijd lichtshows waar het licht helemaal bij de muziek past. De technieken die ze hier gebruiken vind je niet terug in discolampen voor thuisgebruik maar je hebt wel discolampen die reageren op geluid. Zo kun je toch zelf een lichtshow op je feest dat reageert op de muziek. Dit kan er echt vet uit zien! Bekijk discolamp op muziek.

Discolamp kind

Discolampen kunnen een geweldig vermaak zijn voor een kind. In plaats van een kind rustig proberen te krijgen met een telefoon, tablet of andere slechte gadget kan een kind wellicht ook rustig worden door naar de lichten van een discolamp te kijken. Bekijk discolamp kind hier.

Discolamp met afstandsbediening

Een afstandsbediening voor een laserlamp maakt het bedienen van de discolamp nog eenvoudiger en handiger. In plaats van naar de discolamp toe te lopen om de instellingen aan te passen, kun je dit met een afstandsbediening vanaf een afstand doen. Bekijk discolamp met afstandsbediening.

Discolamp met sterrenhemel

Er zijn discolampen die als het ware een hele sterrenhemel projecteren. Daar hebben lasers dan vaak een rol in maar wat je vaak ziet is dat aan de hand van LED lampjes en bepaalde lenzen om het licht te breken een golvend gekleurd effect geprojecteerd wordt.

Wat zijn de beste discolampen?

Goed, nu hebben we je uitgelegd wat de voor- en nadelen zijn van bekende winkels. Welke discolampen zijn nou het beste? Welke discolamp moet ik kopen? Als je het ons vraagt zijn dat:

Ja wat flauw. Het zijn precies de discolampen die wij verkopen. Maar dat is niet zonder reden. Over ons aanbod is nagedacht. De discolampen zijn uitvoerig getest. De uitkomst: dit zijn de lampen met een wauw-effect die elkhet geld meer dan waard zijn.

Discolampen vergelijken

In onderstaande tabel vind je al onze discolampen terug en kun je ze op basis van specificaties vergelijken. Als je meer van de producten wilt zien kun je naar boven scrollen of op de button hieronder klikken.

 

> Bekijk discolampen

Lampen & CriteriaStroomvoorzieningBedieningEffectenOp geluid?
Northern Light & Morning RedAccuKnoppenLaser effecten die bewegen als het noorderlichtHalf
CaleidoscopeAccuKnoppenLaser met caleidoscoop effectenHalf
Galactic WaveStroomnet of powerbankAfstandsbedieningGolven die lijken op een zandverstuivingJa
Star CloudsStroomnet of powerbankAfstandsbedieningGedetailleerde wolken die door elkaar dansen met sterrenJa
Milky Way GalaxyStroomnet of powerbankAfstandsbedieningSterrenhemel waar wolken doorheen dansenJa
Delusive LightStroomnet of powerbankAfstandsbediening of knoppenLichtbreking van veel kleurenJa
Space DreamsStroomnet of powerbankAfstandsbedieningKleurstromen die voorbij racenJa (dichtbij geluidsbron)